Den gode kop kaffe



De bedste kaffebønner fås desværre ikke i supermarkedet. Man må tá turen til enten en specialbutik eller til den lokale kaffevirksomhed. Køb kun friskmalet kaffe, eller bedre endnu; køb din egen kaffemølle, og mal bønnerne selv. Kaffebønnerne må ikke været malet for fint og ikke for groft.

Husk at opbevare kaffen i en lufttæt beholder/pose efter åbning. Der er flere måder, man kan udnytte kaffens potentiale, f.eks. følgende:
 

  • Bryg kaffe på gammeldags facon i kanden, med filter og tragt. Brug 60-70 gram kaffe pr. liter færdig kaffe.
  • Bryg den på en stempelkande, hvilket kræver mindre tid og smager bedst.
  • Bryg den i en espressokande (eller -maskine) og få en kop kaffe som virkelig smager af noget.


Brug altid friskt koldt vand til brygningen. Når bønnerne overhældes med vand, må det ikke være mere end 94ºC, da man risikerer at brænde aromaer af.

Luk øjnene og nyd så den gode kop.

Husk at kafferester kan benyttes til flere gode formål, så som fx gødning, da det er rigt på kvælstof. Derudover er der endog personer der påstår, at man kan spå i kaffegrums, prøv evt. selv!