Gode kafferåd


Vi har her samlet en masse gode tips og råd om kaffe og brygning:

Sørg for at din kaffemaskine eller espressomaskine altid er rengjort. Lav en fast daglig procedure. Vær især opmærksom på hvis I benytter friskmælk.
Brug altid bønner af god kvalitet.
Brug den rigtige formalingsgrad. Du kan altid spørge en af vores teknikkere, som ud over at være dygtige til at skrue på maskinerne, også er uddannede kaffespecialister.
Når din kaffepose har været åbnet, skal du opbevare dine hele kaffebønner ligesom formalet kaffe – i en tætsluttende pose, køligt. Ilt tærer på kaffen.
Brug altid friskt koldt vand.
Automatiske kaffemaskiner kræver altid kalkfilter.
Minimér risikoen for fejl. Års erfaring har vist os, at kalk og urenheder i vandet er en af de største årsager til fejl på maskinerne. Af samme grund anbefaler vi, at man altid får monteret et kalkfilter.
Benyt den rette dosering. En god kvalitetskaffe kan som udgangspunkt doseres med færre gram pr. kop. Men ved automatiske kaffemaskiner spiller ekstraktionstid (den tid kaffen er i forbindelse med vandet) også ind.
Og bryg så din kaffe, læn dig tilbage og nyd øjeblikket.